Lena Kristina Tuulse

 
 

Kära du, som hittat till min hemsida!


Ditt hjärta är så mycket mer än en muskel. Hjärtats krafter,
öppenhet och kärlek är våra brobyggare.


Nu är hösten nästan här. Jag trotsar den pinande kulingblåsten när jag tar mig ner t Väddöviken och vill inte fullt ut erkänna att jag behöver byta ut sommargarderoben och svepa in kroppen i lite mera värmande lager. Vi är inne på våra sista dagar i vårt sommarparadis. Det är dax att samla ihop, sätta undan och packa för hemfärden till Väddö.

Här har vi haft det goda livet med barn och barnbarn, systrar och hunden Kasper. Här är livet lätt och själen är ljus och jublande. Här får barnet inom mig utrymme och lek.

Toomas och jag tittar på våra kalendrar och planerar. Visioner och drömmar finns det ännu gott om. Nu gäller det att inte låta det kommande mörkret ta sig in i själen.
Fokusera på ljuset.


Du känner säkert till legenden om Sankt Göran och draken. Riddaren får uppgiften att befria prinsessan, men kruxet är att för att komma till henne så måste han döda draken, som vaktar hennes slott. Innan han ger sig iväg på sin mission så får han av den visa kvinnan han möter ett råd. Det lyder: ”Hela tiden så håll din blick stadigt fästad på princessan. Håll blicken på henne och låt ingenting distrahera dig. Om du tittar in i drakens ögon så är du förlorad.”

Denna symboliska berättelse vill nog säga oss, att kanske det är så enkelt, att om vi fokuserar på det goda, det ljusa så möjliggör vi för oss att nå vår prinsessa. Hjärtats kraft och kärleken, som kan vara med oss när vi tar oss igenom mörkret och skapar vårt dagliga goda och ljusa liv.


Så i höst planerar Jag tillsammans med Sophia Magdalena lite olika Frigörande Andnings tillfällen. Du kan läsa om dem under kurser. Vill du rensa dig i en detox och Hawaiiansk Tarmrening kan du åka med mig till Estland kvällen den 26 september till den 30:e.

Vi har också en sagolik retreat till Bali mars 10-20-19, som kanske lockar dig.

Min stora idol Anthony Robbins håller sin UPW- Unleash the Power Within i London april 11- 14-19 och jag har förmånen att kunna ombesörja VIP biljettter till ett antal personer. Mycket förmånligt, då jag är del av hans ledarskaps grupp.


Så i min lilla höstreflektion måste jag ställa frågan:

Hur kan vi hjälpa oss själva, varandra och världen i dag?

Det är lätt att känna sig hjälplös och kraftlös när vi står inför global uppvärmning, krigszoner, svält och svåra utmaningar. Sen har vi livsmedelsindustrin och andra kommersiella aktiviteter, som på ett hjärtlöst sätt lockar oss att konsumera på ett sätt som leder till sjukdom, lidanden och falska egocentriska värderingar.

Att leva på ett sätt som är hjärtats, kärlekens och hälsans väg kräver av oss självkännedom och en stark karaktär när vi väljer vår livsstil. Det är då vi kan slakta draken i vårt liv.


Du är som alltid välkommen att kontakta mig om du har idéer eller önskningar och vet att Livsuniversitet finns där på Väddö för alla som vill nyttja det för egna kurser, event och samlingar. Länge leve Livet!


Om mig:

Jag är utbildad psykolog och gymnastikdirektör, familjeterapeut och yogalärare och har vidareutbildat mig i livgivande kunskaper under hela mitt liv. Jag tillhör vår tids pionjärer inom personlig utveckling, frigörande andning och hälsa. Jag arbetar också som föreläsare, författare, konsult och coach. Mina kurser och föreläsningar har brutit ny mark för skapandet av en hälsosam och framgångsrik livsstil. Många av samtidens stora tänkare och inspiratörer har varit mina lärare. Därför ingår jag t ex i Anthony Robbins ledarskapsteam. Min passion är att inspirera mina medmänniskor till mer glädje, sann kunskap och framgång med bästa hälsan.